Referenser

EN COACH I LINKÖPING SOM HJÄLPER DIG FRAMÅT

Monica Hedlöf

"Mikael är mycket professionell och hjälpte mig att hitta vad jag motiveras av och att reflektera över mina styrkor. Min resa hade varit mycket svårare och längre utan Mikael och jag hade inte vare sig vågat eller kunnat göra den presentationsfilm som resulterade i mitt nya drömjobb på Avonova Hälsa AB. Jag kan varmt rekommendera er att kontakta Mikael för att få den hjälp och stöd man behöver i samband med just er resa till ert nya drömjobb!"

Nils Folker

"Att finna vägen till sitt drömjobb är inte lätt, Mikael hjälpte mig strukturera upp mitt nätverk, identifiera jobbtillfällen och fokusera min tid på rätt saker. Detta var en stor faktor i varför jag hittade rätt och kunde byta arbetsområde från montör i industri till 3D-grafiker på ett spelföretag."

Ander Marchena Hurtado

"Mikael är en väldigt driven arbetare. Han hjälpte mig otroligt mycket som coach inom ett coachningsprogram från Sveriges Ingenjörer. Skulle högst rekommendera Mikaels tjänster för någon som vill förbereda sig inför eller ta nästa steg i sin karriär."

Anna Borgslycka

"Genom att anlita Koching för DISC-analys och coaching fick jag en större inblick både i mitt eget ledarskap, i mina kollegors behov och våra respektive behov ser ut. Jag som bolagsägare kunde tillsammans med Mikael Laweby sätta tydliga strategier för att möta mina medarbetare på ett sätt som passar dem, och samtidigt utmanas i mitt eget tänk kring arbetssätt och prioriteringar. Mikael har under våra veckors samarbete varit oerhört lyhörd, men samtidigt inte rädd för att ifrågasätta gamla mönster och bidra till nya tankegångar som relativt omgående skapade en bättre lönsamhet och ett mer hållbart företagande!"

Fredrik Stark

“Efter många år som breda konsulter inom systemutveckling, kände vi ett stort behov av att renodla vår verksamhet och göra den spetsigare. Det här var för snart 10 år sedan och då kom jag i kontakt med Mikael för första gången. Mikael fick oss då att svara på alla ”jobbiga frågor”, som lite ställde de egna tankarna och visionerna på sin spets. Arbetet då resulterade i ett helt nytt företag! Lantbruksit.se För ungefär 1 år sedan var det så dags igen, att ifrågasätta det egna tänkandet och spetsa till erbjudandet ytterligare. Lantbruksit.se hade då vuxit till en stabil verksamhet, men jag såg att det fanns ytterligare affärer och positioner att inta inom digitalisering i lantbruket. Jag hörde då av mig till Mikael igen och sedan dess har vi aktivt jobbat med att förflytta oss som företag, från systemleverantör till specialistkonsulter inom infrastruktur och digitalisering för de gröna näringarna! En utmanande, men spännande, lönsam och fantastisk resa! Tack Mikael för alla ”jobbiga frågor”, sunda ifrågasättanden och positiv peppning, som skapar nya affärer och möjligheter för oss som företag och personer!"

Klaus Bitschnau

"Mitt namn är Klaus Bitschnau jag är entreprenör. Jag kan varmt rekommendera Mikaels tjänster. Han har hjälpt och coachat mig runt whiskykalendern.se fortsatta resa och utveckling samt med mitt Whiskysnack med internationella gäster, som jag kör online på tisdagar 19:00. Mikael har en fantastisk energi och klarsynthet som gör att han får dig att gå åt rätt håll. Jag ser fram emot fortsatta samtal och idéutbyten för att utveckla mig personligen och mina nuvarande och kommande projekt."

Michael Widén - avdelningschef och marknadschef

"Efter att ha träffat Mikael via olika affärsnätverk och lärt känna honom väl i sin yrkesroll som coach och DISC-expert kan jag varmt rekommendera hans tjänster. Vi på PLW Elteknik har under våren inlett ett mycket givande samarbete med Koching och Mikael Laweby där han analyserar våra DISC-profiler och ger oss ett anpassat frågebatteri inför rekryteringar och möten med kandidater. Mikael har en fantastisk förmåga att dra fram viktiga aspekter från den omfattande DISC-profilen och kondensera ner den till ett antal viktiga och anpassade frågor som vi använder under våra intervjuer och som blir ett viktigt verktyg. Använder även ni i ert företag DISC-analysen som ett diskussionsunderlag vid rekryteringar så rekommenderar jag att Mikael hjälper er med analysen innan intervjun!"

Christoffer Olsson - VD

"Mikael har genomfört DISC-analyser och personlig återkoppling med alla oss på Checkat tillsammans med en föreläsning med fokus på hur vi arbetar bättre som ett team. Vi är supernöjda med hur Mikael genomfört allt där alla på Checkat kan intyga att Mikael är en oerhört professionell, varm och positiv coach som vi med glädje rekommenderar alla att anlita!"

Viveca Lindberg - fd HR Manager Nordics

"Mikael har med sitt lugn, tydlighet och kompetens framgångsrikt avlastat mig i rollen som personalchef genom att bla leverera en uppdaterad och väl fungerande lönesystem databas, outsourcad löneberedning samt uppstyrda processer och rutiner. Vi har arbetat med målsättningen att öka effektivitet och automation i löneprocessen, vilket vi lyckats med. Efter en period av felaktiga löneberäkningar och systemproblem anlitade vi Mikael Laweby som projektledare för två saker; att på kort sikt säkerställa rätt lön i rätt tid genom bla rotorsaksanalyser och korrigeringar samt på längre sikt bygga en ny databas för att säkerställa korrekta löneberäkningar. Med stöd av interna och hjälp av externa leverantörer för löneberedning, systemprogrammering har Mikael i en mycket komplex och komplicerad situation med sitt lugn och kompetens levererat inte bara en korrekt lön under projekttiden utan också den nya uppdaterade löne systemsuppsättning på tid och inom angivna ramar."

Från åhörare om seminariet ”Sätt färg på dig och din omgivning” från Kunskapsdagen i Linköping november 2017

”Mikaels positiva attityd och hans egen stil i framförandet var bra.” ”Upplägget av presentationen var bra – fångade det på ett bra sätt.” ”Mikaels upplägg var lite annorlunda, upplevde det som roligt och intressant. Dagens bästa pass!” ”Mikaels personlighet. Duktig och engagerande.” ”Mycket bra information presenterat på ett lättsamt och förståeligt sätt.” ”Seminariet var tydligt, lagom långt och den lite lättsamma stilen gjorde att man höll intresset uppe hela tiden.”

Anonym som vill byta karriär

"Att få stöd i att plocka fram ens personlighet med styrkor samt det man behöver förbättra är nyttigt. Att även få coaching i hur man kan presentera sig själv och ha någon att bolla med när man söker jobb ökar kraftigt ens möjligt i arbetslivet. Som en bieffekt lär man känna sig själv bättre med den tryggheten det ger. Jag kan verkligen rekommendera Mikael Lawebys coaching"

Isabella Liljeström - Director HRM BPO, Logica Sverige AB

"Mikael är strukturerad och inger förtroende. Han är övertygande och visar ett stort ”driv” och intresse för människor. En av hans styrkor är att skapa team och driva frågor i teamet. Som min rådgivare och medlem i ledningsgruppen löser han problem genom att ge professionella råd. Hans absoluta styrka är att förstå och ta tillvara på de möjligheter som finns, göra en taktisk/strategisk/operativ plan och följa upp den."