Jag ska i mina närmaste blogginlägg prata om två sätt att samla idéer och gå från tanke till handling.

Mindmapping

Ett sätt att strukturera sina tankar är att göra en mindmap. Mindmap är att utgå från ett huvudämne (det som är i mitten av kartan) och sedan göra grenar ut för varje tanke/fundering jag har. Att använda sig av mindmap gör att jag använder båda hjärnhalvorna. Hjärnhalvorna har sina olika användningsområden:

Hjärna

Är båda hjärnhalvorna med att så är de mottagliga för olika språk.

Med att göra en mindmap så ser man på ett blad sammanhang överskådligt och man har en samlad bild på vad jag har tagit fram. Kan detta hjälpa mig i min coaching? Ja!. Ta en frågeställning om hur jag ska förflytta mig från ett läge till ett önskat läge; vad har jag för möjligheter att göra den förflyttningen? Vilka resurser krävs att göra det. Hur lång tid kan det ta att göra det? Med mindmappen kan du få ner dina tankar på ett överskådligt sätt och se vilka val du har att göra.

Mindmap är bra på flera andra sätt också. Min fru har använt det när hon har utbildat sig. För att sammanfatta en bok eller en föreläsning

MindMap