Äntligen ledig! Sommar, vara med familj/vänner, grilla, resa och upptäcka nya saker. Visst är det så!

Men det finns även tid för reflektion. Men vad är det?  Det är att fundera, återspegla eller tänka efter.

När tid ges och man får lite avstånd till vardagen, kommer möjligheten att reflektera.

Ur reflektionen kan det komma bekräftelse på att jag har tagit rätt beslut eller har agerat på ett riktigt sätt. Men reflektionen kan även ge att saker som varför gjorde jag inte på ett annat sätt, varför tog jag inte ett annat beslut för?

Reflektionen kan även ge bekräftelse på frågan om jag jobbar/studerar med rätt inriktning. Om jag kommer fram till att jag ska göra en förändring, vad är då mitt mål? Hur snabbt ska jag nå dit?

Hur tankarna än går med reflektioner, så låt tankarna flyta. När du känner dig mogen och vill gå vidare, ta hjälp av en coach. Att ta sig från ett ”nuläge till ett önskat läge” är många gånger lättare sagt än gjort. Oavsett om man är företagsägare, chef eller medarbetare går vi in aktivt som professionell resurs och ser till att man faktiskt når det önskade läget.

Ha en skön sommar!